Ohjaajat

Ohjaajat listattu elovuvien esitysjärjestyksessä.

Dave Berg

Dave Berg
Dave Berg on Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen teoksiaan on nähty elokuvafestivaaleilla, yksityis- ja yhteisnäyttelyissä kuten viimeisimpinä (2014) Nordisk Panorama, Mäntän Kuvataideviikot, Galleria Kluuvi, European Media Art Festival, Weiterstadt Filmfest ja Galleria Forum Box. Bergin teosten toteutustavat vaihtelevat pitkistä näytelmäelokuvista virtuaalitodellisuusanimaatioihin.

 

Berg on ohjannut ja käsikirjoittanut pitkän näytelmäelokuvan Nöyryydestä (2012). Pitkät näytelmäelokuvat Ovia ja lukkoja (2011) ja Onnesta (2014) Berg on ohjannut ja käsikirjoittanut yhdessä Elina Reinikan kanssa.

 

Bergiä voi kutsua todelliseksi auteur-elokuvantekijäksi, sillä ohjauksen ja käsikirjoituksen lisäksi hän on myös usein kuvannut, leikannut, äänisuunnitellut, animoinut ja säveltänyt elokuvansa.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla nähdään festivaaliensi-iltana Bergin ja Elina Reinikan draamaelokuva Onnesta (2014) sekä Bergin 3D-elokuvat No Names Beyond This Point (2014) ja Barbieworld Experience Part I – Overture (2014).

 

Berg on myös kuvannut festivaalilla nähtävän Joonas Rannan lyhytelokuvan Oi, vielä jää (2014) ja toteuttanut Rannan ohjaaman musiikkilyhytelokuvan Edgarin laulu (2014) visuaaliset tehosteet.

 

IMDb
ELONET

Elina Reinikka

Elina Reinikka

Elina Reinikka on helsinkiläinen näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja, joka on opiskellut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa 2001-2005 ja toiminut näyttelijänä eripuolilla Suomea päätyen Helsinkiin freelanceriksi noin seitsemän vuotta sitten.

 

Reinikka on ohjannut ja käsikirjoittanut yhdessä Dave Bergin kanssa lyhytelokuvan Vadelmatöyrään ruohikossa (2008) sekä pitkät näytelmäelokuvat Ovia ja lukkoja (2011) ja Onnesta (2014). Ovia ja lukkoja on esitetty mm. Sodankylän elokuvajuhlilla ja Reikäreuna -elokuvafestivaalilla. Pitkissä näytelmäelokuvissa Reinikka on näytellyt mm. Dave Bergin elokuvassa Nöyryydestä (2012) ja pääroolin Anssi Mänttärin elokuvassa Romanssi (2014).

 

Reinikka on ohjannut, kirjoittanut ja dramatisoinut myös teatteriesityksiä, mm. Aurinkoteatterin On rakkautes ääretön ja Puoli-Q:n Niskaveto ja viimeiset hitaat. Teatterin saralla Reinikka on näytellyt myös mm. Vaasan kaupunginteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa sekä vapaissa teatteriryhmissä, mm. Teatteri Siperiassa Tampereella ja Angels in America -ryhmässä samannimisessä näytelmässä Helsingissä (2010).

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla nähdään festivaaliensi-iltana Reinikan ja Dave Bergin draamaelokuva Onnesta (2014).

 

IMDb
ELONET

Max Ovaska

Max Ovaska. Kuva: Heikki NummiMax Ovaska on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja, -leikkaaja ja -tuottaja, joka on myös näytellyt pitkissä elokuvissa, lyhytelokuvissa ja tv-sarjoissa. Ovaska on ohjannut kolme fiktiolyhytelokuvaa: Simppa (2010), Ulkopuolinen (2011) ja Valo yössä (2014). Ovaska on näytellyt mm. Raimo O Niemen elokuvassa Roskisprinssi (2011), Petri Kotwican elokuvassa Rat King (2012), Aku Louhimiehen elokuvassa 8-Pallo (2013) ja Antti Heikki Pesosen lyhytelokuvassa Korsoteoria (2012) sekä Pesosen pitkässä elokuvassa Päin seinää (2014).

 

Ovaska on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut festivaalilla ensi-iltansa saavat lyhytelokuvat Ulkopuolinen (2011) ja Valo yössä (2014).

 

IMDb
ELONET
Wikipedia

Perttu Inkilä

Perttu Inkilä. Kuva: Jari Iso-Markku

Perttu Inkilä on helsinkiläinen elokuvantekijä, jonka ohjaamia ja kuvaamia lyhytelokuvia on esitetty useilla elokuvafestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

 

Perttu Inkilä on käsikirjoittanut, ohjannut ja lavastanut festivaalilla esitettävän musiikkivideon Ketut ja Tytöt (2014) sekä käsikirjoittanut, kuvannut ja leikannut festivaalilla nähtävän dokumenttianimaation Vostok Zero (2014), jonka hän on ohjannut ja tuottanut yhdessä Velda Parkkisen ja Liis Mehinen kanssa.

 

IMDb
ELONET

Joonas Einola

Joonas Einola. Kuva: Kaisu OjansivuJoonas Einola on vantaalainen elokuvakäsikirjoittaja, -ohjaaja, -leikkaaja ja -tuottaja, jonka lyhytelokuva Keiju (2012) on palkittu IIK!! -kauhuelokuvafestivaalin pääpalkinnolla vuonna 2012. Einola on käsikirjoittanut ja tuottanut yhdessä Jussi Einolan kanssa Jussi Einolan ohjaaman pitkän näytelmäelokuvan Anni (2011), jossa hän toimi myös apulaisohjaajana ja tuotantopäällikkönä.

 

Einola on järjestänyt yhdessä Joonas Rannan kanssa vuonna 2012 Helsingissä Kino Snadi -elokuvafestivaalin, jossa he toimivat ohjelmistosuunnittelijoina ja festivaalituottajina. Einola ja Ranta toimivat myös Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalin ohjelmistosuunnittelijoina. Einola on myös elokuvayhdistys Risto Jarva -seura ry:n hallituksen jäsen.

 

Einolan ohjaama lyhytelokuva Bi (2015) saa ensi-iltansa Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla. Einola on myös käsikirjoittanut, leikannut ja tuottanut elokuvan.

 

IMDb
ELONET

Henna Välkky

Henna Välkky. Kuva: Teemu KeisteriHenna Välkky on ohjannut, kuvannut ja leikannut useita lyhyitä fiktio- ja dokumenttielokuvia, musiikkivideoita ja mainoksia. Tuotantoyhtiönsä Silent Paprika Filmsin elokuvien ohella hän viimeistelee Metropolia Ammattikorkeakoulun Elokuva ja televisio -linjan opintoja. Tällä hetkellä Välkky työskentelee ohjaajana kahdessa lyhytelokuvassa ja myös ensimmäisen pitkän elokuvan ohjaus on suunnitteilla.

 

Välkky on käsikirjoittanut ja ohjannut festivaalilla nähtävän lyhytelokuvan Till Death do us Part (2013). Hän toimi myös elokuvan tuottajana yhdessä Samuel Häkkisen ja Eesu Lehtolan kanssa.

 

IMDb
ELONET

Juho-Pekka Tanskanen

Juho-Pekka Tanskanen. Kuva: Jeremias NieminenJuho-Pekka Tanskanen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutin elokuva- ja televisioilmaisun linjalta vuonna 2014. Tanskanen on ohjannut ja käsikirjoittanut fiktiolyhytelokuvien lisäksi myös musiikkivideoita. Tekeillä on myös ensimmäinen lyhyt dokumenttielokuva, jonka on tarkoitus valmistua keväällä 2015. Valmistumisensa jälkeen Tanskanen on työskennellyt myös pitkissä dokumenttielokuvissa.

 

Tanskanen on käsikirjoittanut, ohjannut, leikannut ja tuottanut Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla Helsingin ensi-illassa nähtävät fiktiolyhytelokuvat Kuolema Iltapäivällä (2014) ja Orfeus (2014). Hän on säveltänyt myös elokuvien musiikin.

 

IMDb
ELONET

Velda Parkkinen

Velda Parkkinen on helsinkiläinen taiteilija, joka tekee kokeellisia animaatioita. Hän käyttää töissään erilaisia tekniikoita, mitkä pohjaavat hänen taustaansa taide- ja koristemaalauksen sekä lavastamisen parissa. Hän opiskelee valokuvausta, rakentaa naamioita ja tekee seinätaidetta. Parkkinen pyrkii löytämään uusia tapoja yhdistää taidemuotoja ja laajentaa kuvallista kerrontaa.

 

Velda Parkkinen on ohjannut ja tuottanut festivaalilla esitettävän lyhytelokuvan Vostok Zero (2014) yhdessä Perttu Inkilän ja Liis Mehinen kanssa. Parkkinen on myös toteuttanut elokuvan animaatiot, lavastuksen ja erikoistehosteet.

 

IMDb

Liis Mehine

Liis MehineLiis Mehine on tartolainen valokuvaaja ja elokuvaohjaaja. Hän on valmistunut Tartu Art Collegesta vuonna 2012 ja opiskelee tällä hetkellä Tallinnan Baltic Film and Media Schoolissa. Mehine on työskennellyt valokuvaajana ja ulkoasusuunnittelijana televisio-ohjelmissa ja televisiosarjoissa. Tällä hetkellä hän työskentelee Viron yleisradiossa.

 

Mehine on kuvannut Rosanna Ruon lyhytelokuvan Momentariness (2014) sekä toiminut luovana konsulttina Priscilla Alegren lyhytelokuvassa Dema (Tomorrow) (2014). Mehinen valokuvateoksia on ollut esillä useissa valokuvanäyttelyissä Virossa ja Ranskassa.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla nähdään Liis Mehinen, Perttu Inkilän ja Velda Parkkisen ohjaama ja tuottama lyhytelokuva Vostok Zero (2014).

 

IMDb

Jani Ilomäki

Jani Ilomäki. Kuva: Mikko ParttimaaJani Ilomäki on freelancer-ohjaaja ja -apulaisohjaaja, joka on toiminut myös käsikirjoittajana, kuvaajana ja leikkaajana. Ilomäki on ohjannut lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

 

Ilomäen lopptyönään ohjaama lyhytelokuva Ajatuksia kuolevaisuudesta (2013) on esitetty yli 20:llä elokuvafestivaalilla ympäri maailman. Lyhytelokuva on voittanut nuorisoraadin palkinnon Tampereen elokuvajuhlilla, parhaan lyhytelokuvan palkinnon Housecore Horror Film Festivalilla (Texas, USA) sekä kunniamaininnan Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla.

 

Ilomäki on käsikirjoittanut ja ohjannut festivaalilla nähtävän musiikkivideon Idiomatic: Lost Together (2013).

 

IMDb
ELONET

Joonas Ranta

Joonas Ranta. Kuva: Mikko Lyytikäinen

Joonas Ranta on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja, -lavastaja ja -tuottaja. Hän on ohjannut mm. fiktiolyhytelokuvat Oi, vielä jää (2014), Edgarin laulu (2014), Laupeuden laitapuolella (2012) ja Fragile Condition (2008), joissa hän on toiminut myös käsikirjoittajana ja lavastajana.

 

Ranta on ohjannut myös musiikkilyhytelokuvia Shotgun Club -yhtyeelle (Autiomaa, 2012 ja Paratiisi, 2011) sekä Puujumalat-yhtyeelle (Hoitotestamentti eli 7 inhimillistä tapaa kuolla, 2013 ja Jos mulla ois pillu, 2011). Rannan ohjaamia elokuvia on esitetty mm. Sodankylän elokuvajuhlilla, Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla, Tampereen elokuvajuhlilla, Forssan Mykkäelokuvafestivaaleilla sekä Oulun musiikkivideofestivaaleilla.

 

Ranta on toiminut tuottajana ohjaamiensa lyhytelokuvien lisäksi Joonas Einolan lyhytelokuvassa Keiju (2012) ja Eero Tammen lyhytelokuvassa Hannes Blank (2015), jossa Ranta näytteli myös pääroolin.

 

Ranta on työskennellyt apulaisohjaajana Anssi Mänttärin Reppufilmi-tuotantoyhtiössä ja apulaisohjaajana, tuotantopäällikkönä ja lavastajana Mänttärin pitkässä näytelmäelokuvassa Romanssi (2014).

 

Ranta on järjestänyt yhdessä Joonas Einolan kanssa vuonna 2012 Helsingissä Kino Snadi -elokuvafestivaalin, jossa he toimivat yhdessä ohjelmistosuunnittelijoina ja festivaalituottajina. Ranta ja Einola toimivat myös Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalin ohjelmistosuunnittelijoina. Ranta on toiminut myös elokuvayhdistys Risto Jarva -seuran puheenjohtajana.

 

Lisäksi Ranta on toiminut lyhyissä ja pitkissä näytelmäelokuvissa mm. näyttelijänä ja äänittäjänä, sekä rock-keikkojen kuvaajana yhtyeille Herra Ylppö & Ihmiset, Teppo Vapaus, Shotgun Club, Puujumalat, Lapinlahden Linnut Revisited ja M. A. Numminen & Pedro Hietanen.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla Helsingin ensi-iltoina nähdään Rannan lyhytelokuvat Oi, vielä jää (2014) ja Edgarin laulu (2014).

 

IMDb
ELONET

Artturi Rostén

Artturi RosténArtturi Rostén on turkulainen elokuvantekijä, joka on pääasiallisesti leikkaaja, ohjaaja ja erikoistehosteiden tekijä. Rostén on ohjannut mm. pitkän näytelmäelokuvan Synergia (2011), fiktiolyhytelokuvat Part-time Hernia (2012), Väkevä Hiki (2014) sekä yhdessä Esa Jussilan kanssa ohjatun lyhytelokuvan Trans* (2014). Rosténin ohjaamien elokuvien kantavina teemoina ovat yleensä ihmismielen turmeltuneisuus ja ilkikurinen, jopa sysimusta huumori.

 

Helsingin ensi-illassa festivaalilla nähtävä Väkevä Hiki on myös Rosténin leikkaama, äänisuunnittelma ja tuottama. Rostén toimi myös festivaalilla esitettävän Edgarin laulu (2014) -musiikkilyhytelokuvan apulaisohjaajana ja Oi, vielä jää (2014) -lyhytelokuvan graafisena suunnittelijana.

 

IMDb
ELONET

Herra Ylppö

Herra Ylppö. Kuva: Aki-Pekka SinikoskiHerra Ylppö on rockmuusikko, säveltäjä, sanoittaja, laulaja ja kuvataiteilija, jonka sydämeen on tatuoitu sana ”underground”. Siitä huolimatta, että hänellä on kolme kultalevyä ja Emma-patsas. Herra Ylppö vaikuttaa kolmessa yhtyeessä, jotka ovat paluuta tekevä Maj Karma, ikuisella tauolla oleva Herra Ylppö & Ihmiset sekä postpunk/goottirock-yhtye Musta Paraati.

 

Musiikkivideoita Ylppö on ohjannut mm. seuraaville yhtyeille: CMX, Neljä Ruusua, Pariisin Kevät, Teppo Vapaus ja Herra Ylppö & Ihmiset. Tekeillä on myös underground-elokuva jos toinenkin. Ylppö myös toimii eräänlaisena taidemesenaattina vuokraten edullisesti huippuluokan elokuvakameraa.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla ensi-iltansa saa Ylpön ohjaama musiikkivideo Teppo Vapaus – Runoilija Ulos! (2015).

 

IMDb
ELONET
Wikipedia

Jörn Donner

Jörn Donner on elokuvaohjaaja ja -tuottaja, kirjailija, kansanedustaja, poliitikko, diplomaatti, professori ja yksi Suomen Elokuva-arkiston perustajista. Donner on ohjannut mm. pitkät näytelmäelokuvat Täällä alkaa seikkailu (1965), Mustaa valkoisella (1968), Sixtynine 69 (1969), Anna (1970), Naisenkuvia (1970), Miestä ei voi raiskata (1978), Dirty Story (1984) ja Kuulustelu (2009). Yhdessä Erkki Seiron ja Jaakko Talaskiven kanssa Donner ohjasi pitkän dokumenttielokuvan Perkele! Kuvia Suomesta (1971). Donnerin uusin elokuva Armi elää! sai ensi-iltansa keväällä 2015. Elokuvan ensi-illan aikaan 82-vuotias Donner on näin ollen Suomen kaikkien aikojen vanhin aktiivinen elokuvaohjaaja. Yli 60 vuotta jatkuneella elokuvaohjaajan uralla Donner on ohjannut kaikkiaan 14 pitkää näytelmäelokuvaa, kahdeksan pitkää dokumenttielokuvaa, kaksi tv-dokumenttisarjaa, yhden tv-näytelmäelokuvan ja kuusi lyhytelokuvaa.

 

Donner on palkittu mm. Venetsian elokuvajuhlilla parhaan esikoisohjauksen palkinnolla 1963 sekä kolmella Jussi-palkinnolla (paras käsikirjoitus 1966, paras ohjaus 1969 ja paras tuottaja 1974) ja Jussi-kunniakirjalla 1956. Vuonna 2014 Donnerille myönnettiin Betoni-Jussi hänen elämäntyöstään elokuva-alalla. Donner on myös ainoa Oscar-palkinnon hakenut suomalainen, kun hän vastaanotti Fanny ja Alexander -elokuvan (1982) parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon elokuvan tuottajana, ohjaaja Ingmar Bergmanin puolesta.

 

Yli 60-vuotisen kirjailijanuransa aikana Donner on kirjoittanut kymmeniä teoksia (ensimmäisen jo 18-vuotiaana) ja palkittu mm. Finlandia-palkinnolla. Teoksissaan Donner on käsitellyt mm. elokuvaohjaaja Ingmar Bergmania. Jörn Donner on myös elokuvayhdistys Risto Jarva -seura r.y:n ensimmäinen puheenjohtaja.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla esitetään Donnerin komediaelokuva Hellyys (1972).

 

IMDb
ELONET
Wikipedia

Hannu Peltomaa

Hannu PeltomaaHannu Peltomaa on elokuvaohjaaja, -kuvaaja, -leikkaaja ja -tuottaja. Peltomaa on ohjannut, tuottanut ja leikannut kokopitkät lastenelokuvat Taikapeli (1984) ja Kumma juttu (1989) sekä yli sata lyhyttä fiktio- ja dokumenttielokuvaa. Pitkissä näytelmäelokuvissa Peltomaa on toiminut kuvaajana mm. Rauni Mollbergin elokuvissa Aika hyvä ihmiseksi (1977) ja Maa on syntinen laulu (1973) sekä Aito Mäkisen ja Virke Lehtisen elokuvissa Vain neljä kertaa (1968) ja Muurahaispolku (1970). Lisäksi Peltomaa on tehnyt tiettävästi Suomen ensimmäisen rap-elokuvan, Raptori-yhtyettä dokumentoivan vajaan tunnin mittaisen elokuvan Raptori Moe! (1990).

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla esitetään sotatraumatisoituneista rappioalkoholisteista kertova Peltomaan dokumenttielokuva Rantojen miehet (1971).

 

IMDb
ELONET

Janne Laiho

Janne Laiho. Kuva: Juha MikkonenJanne Laiho on helsinkiläinen ohjaaja, kuvaaja ja leikkaaja. Hän on ohjannut dokumenttielokuvat Kolme kirjettä lapselle (2012), Taiteilijan työ (2013) ja About Forming a Family (2014). Dokumenttielokuvien lisäksi Laiho ohjaa ja tuottaa myös muita audiovisuaalisia tuotantoja, kuten musiikkivideoita ja taideanimaatioita.

 

Festivaalilla esitettävässä dokumenttielokuvassa Taiteilijan työ (2013) Laiho toimi myös leikkaajana, käsikirjoittajana ja äänittäjänä.

 

IMDb
ELONET

Alvar Hamberg

Alvar Hamberg oli suomalaisen elokuvatekniikan pioneeri, joka teki Pohjois-Euroopan ensimmäisen 3D-elokuvan 3:s ulottuvaisuus esiin (1953) ja osallistui myös Suomen ensimmäisten äänielokuvien ja animaatioelokuvien tekoon.

 

Yhdessä yhtiökumppaneidensa Yrjö Nybergin (myöhemmin Norta) ja Lennart Hambergin kanssa he tekivät ensimmäisiä äänielokuvakokeiluja jo 1920-luvulla – ennen ensimmäisiä pitkiä suomalaisia äänielokuvia (Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, 1931 ja ”Sano se suomeksi”, 1931). Hambergien ja Nybergin Lahyn-Filmi -tuotantoyhtiön äänilyhytelokuva Raf. Ramstedt laulaa merimieslaulun (1929) on Suomen ensimmäinen äänielokuva.

 

Samaisen tuotantoyhtiön valmistama, Alvar Hambergin tuottama ja Yrjö Nortan ohjaama lyhytelokuva Aito sunnuntaimetsästäjä (1924) on tiettävästi Suomen ensimmäinen animaatioelokuva.

 

Alvar Hamberg toimi myös talvi- ja jatkosodassa tiedotuskomppanian kuvaajana.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaali esittää Hambergin 3D-elokuvan 3:s ulottuvaisuus esiin (1953) yhdessä myöhemmin samana vuonna valmistuneen norjalais-ruotsalaisen 3D-dokumentin Tukholma kolmiulotteisena ohella.

 

IMDb
ELONET

Juho Gartz

Juho Gartz on pitkän linjan elokuvaohjaaja ja -leikkaaja. Gartz on ohjannut 20 lyhyttä dokumenttielokuvaa (ensimmäinen vuodelta 1969), joista myös suurimman osan hän on käsikirjoittanut ja tuottanut.

 

Juho Gartz on suomalaisen elokuvaleikkauksen elävä legenda, joka on leikannut mm. Matti Kassilan, Mikko Niskasen, Edvin Laineen, Erkko Kivikosken, Anssi Mänttärin, Timo Linnasalon ja Markku Lehmuskallion elokuvia. Kaikkiaan Gartz on leikannut yli 75 elokuvaa.

 

Juho Gartz on palkittu parhaan leikkauksen Jussi-palkinnolla 1964 (elokuvista Sissit, Kesällä kello 5 ja Hermoprässi) ja parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinnolla 1966.

 

Gartz on myös kirjoittanut useita elokuvia käsitteleviä teoksia, mm. elokuvaleikkausta käsittelevän omaelämäkerrallisen kirjan Leikkaaja – suomalaisen elokuvan ihmemaa sen takahuoneesta nähtynä (2003). Kirjoissaan Gartz on käsitellyt myös animaatioelokuvan historiaa ja 1900-luvun alkupuolen komediaelokuvia.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaali esittää Gartzin ohjaaman ja leikkaaman dokumentin, järjestyksessä toisen suomalaisen 3D-elokuvan, Kolmiulotteisia kuvia (1991).

 

Valikoitu filmografia leikkaajana (pitkät elokuvat):

 

 • Tähdet kertovat, Komisario Palmu (1962) (ohjaus: Matti Kassila)
 • Sissit (1963) (ohjaus: Mikko Niskanen)
 • Hopeaa rajan takaa (1963) (ohjaus: Mikko Niskanen)
 • Käpy selän alla (1966) (ohjaus: Mikko Niskanen)
 • Lapulaismorsian (1967) (ohjaus: Mikko Niskanen)
 • Pähkähullu Suomi (1967) (ohjaus: Jukka Virtanen)
 • Asfalttilampaat (1968) (ohjaus: Mikko Niskanen)
 • Täällä Pohjantähden alla (1968) (ohjaus: Edvin Laine)
 • Kesyttömät veljekset (1969) (ohjaus: Erkko Kivikoski)
 • Akseli ja Elina (1970) (ohjaus: Edvin Laine)
 • Laukaus tehtaalla (1973) (ohjaus: Erkko Kivikoski)
 • Pyhä perhe (1976) (ohjaus: Anssi Mänttäri)
 • Vartioitu kylä 1944 (1978) (ohjaus: Timo Linnasalo)
 • Ihmemies (1979) (ohjaus: Antti Peippo)
 • Aurinkotuuli (1980) (ohjaus: Timo Linnasalo)
 • Kiljusen herrasväki (1981) (ohjaus: Matti Kuortti)
 • Sininen imettäjä (1985) (ohjaus: Markku Lehmuskallio)
 • Jumalan morsian (2004) (ohjaus: Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui)
 • Tsamo (2015) (ohjaus: Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui)

 

IMDb
ELONET
Wikipedia

Juha Kiviharju

Juha Kiviharju. Kuva: Charlotta RintalaJuha Kiviharju on kokkolalainen lyhytelokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja, joka on tehnhyt sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Kiviharju työskentelee myös viestintäalan opettajana Kokkolassa.

 

Kiviharju on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla Helsingin ensi-iltansa saavan valistuselokuvapastissin Modernisoituva Suomi (2014).

 

 

 

IMDb
ELONET

Janne Kuusi

Janne Kuusi on elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja ja kirjailija, joka on ohjannut mm. pitkät näytelmäelokuvat Saippuaprinssi (2006), Kukkia & sidontaa (2005), Älä itke Iines (1987), Apinan vuosi (1983), näyttelijä Matti Pellonpäästä kertovan dokumenttielokuvan Boheemi elää (2010) sekä Tuomari Nurmion kappaleisiin pohjautuvan tv-musiikkielokuvan Hotelli Voodoo (1997). Yhdessä Arto af Hällströmin kanssa Kuusi ohjasi pitkän dokumenttielokuvan Laulu (1986), joka dokumentoi ansiokkaasti 1980-luvun helsinkiläisiä rock-yhtyeitä, teattereita ja näyttelijöitä (mm. Sielun Veljet, Lapinlahden Linnut sekä Ryhmäteatteri ja sen näyttelijät).

 

Pitkien elokuvien lisäksi Kuusi on ohjannut useita lyhytelokuvia, tv-sarjoja (mm. Vapaa pudotus, 2002) ja televisioelokuvia sekä tuottanut mm. Studio Julmahuvi -tv-sarjaa (1998). Kuusi on lisäksi toiminut Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvaohjauksen lehtorina.

 

Kuusen ohjaustöitä on palkittu mm. Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun pääpalkinnolla ja Risto Jarva -palkinnolla sekä Bilbaon kansainvälisellä dokumentti- ja lyhytelokuvafestivaalilla.

 

Janne Kuuselta on ilmestynyt myös kolme romaania: Vapaus (2010), Banksteri (2012) ja Kasvoista kasvoihin (2014).

 

Janne Kuusi on ohjannut ja kuvannut festivaalilla nähtävät lyhytelokuvat Vilja tuleentuu ja 92-oktaanirakkautta (molemmat 1984), jotka hän on käsikirjoittanut yhdessä Timo Erängön kanssa.

 

IMDb
ELONET
Wikipedia