Janne Kuusi

Janne Kuusi on elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja ja kirjailija, joka on ohjannut mm. pitkät näytelmäelokuvat Saippuaprinssi (2006), Kukkia & sidontaa (2005), Älä itke Iines (1987), Apinan vuosi (1983), näyttelijä Matti Pellonpäästä kertovan dokumenttielokuvan Boheemi elää – Matti Pellonpää (2010) sekä Tuomari Nurmion kappaleisiin pohjautuvan tv-musiikkielokuvan Hotelli Voodoo (1997). Yhdessä Arto af Hällströmin kanssa Kuusi ohjasi pitkän dokumenttielokuvan Laulu (1986), joka dokumentoi ansiokkaasti 1980-luvun helsinkiläisiä rock-yhtyeitä, teattereita ja näyttelijöitä (mm. Sielun Veljet, Lapinlahden Linnut sekä Ryhmäteatteri ja sen näyttelijät).

 

Pitkien elokuvien lisäksi Kuusi on ohjannut useita lyhytelokuvia, tv-sarjoja (mm. Vapaa pudotus, 2002) ja televisioelokuvia sekä tuottanut mm. Studio Julmahuvi -tv-sarjaa (1998). Kuusi on lisäksi toiminut Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvaohjauksen lehtorina.

 

Kuusen ohjaustöitä on palkittu mm. Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun pääpalkinnolla ja Risto Jarva -palkinnolla sekä Bilbaon kansainvälisellä dokumentti- ja lyhytelokuvafestivaalilla.

 

Janne Kuuselta on ilmestynyt myös kolme romaania: Vapaus (2010), Banksteri (2012) ja Kasvoista kasvoihin (2014).

 

Janne Kuusi on ohjannut ja kuvannut festivaalilla nähtävät lyhytelokuvat Vilja tuleentuu ja 92-oktaanirakkautta (molemmat 1984), jotka hän on käsikirjoittanut yhdessä Timo Erängön kanssa.

 

IMDb
ELONET
Wikipedia