Festivaali

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaali näyttää mielenkiintoisia uusia elokuvia sekä unohdettuja helmiä vuosien varrelta. Festivaalilla esitetään elokuvateattereissa ja elokuvafestivaaleilla harvemmin nähtyjä elokuvia, jotka kuitenkin ovat kiinnostavia ja katsomisen arvoisia.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalin ovat perustaneet elokuvantekijät Joonas Ranta ja Joonas Einola yhteistyössä elokuvayhdistys Risto Jarva -seura ry:n kanssa.

 

Festivaaliesityspaikkana toimii Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvateatteri Orion, Eerikinkadulla, Helsingin Kampissa.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaali jatkaa Einolan ja Rannan vuonna 2012 järjestämän Kino Snadi -elokuvafestivaalin henkeä – uuden ja harvemmin nähdyn vaihtoehtoelokuvan esittämisen tarvetta. Kaksipäiväinen Kino Snadi pidettiin Taiteen vaihtolavalla Helsingin Kalliossa syyskuussa 2012. Kino Snadin suojelijana toimi elokuvaohjaaja Anssi Mänttäri. Kino Snadissa nähtiin useita ensi-iltaesityksiä – kaikkiaan esitettiin 24 elokuvaa 21 eri ohjaajalta.