Elina Reinikka

Elina Reinikka

Elina Reinikka on helsinkiläinen näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja, joka on opiskellut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa 2001-2005 ja toiminut näyttelijänä eripuolilla Suomea päätyen Helsinkiin freelanceriksi noin seitsemän vuotta sitten.

 

Reinikka on ohjannut ja käsikirjoittanut yhdessä Dave Bergin kanssa lyhytelokuvan Vadelmatöyrään ruohikossa (2008) sekä pitkät näytelmäelokuvat Ovia ja lukkoja (2011) ja Onnesta (2014). Ovia ja lukkoja on esitetty mm. Sodankylän elokuvajuhlilla ja Reikäreuna -elokuvafestivaalilla. Pitkissä näytelmäelokuvissa Reinikka on näytellyt mm. Dave Bergin elokuvassa Nöyryydestä (2012) ja pääroolin Anssi Mänttärin elokuvassa Romanssi (2014).

 

Reinikka on ohjannut, kirjoittanut ja dramatisoinut myös teatteriesityksiä, mm. Aurinkoteatterin On rakkautes ääretön ja Puoli-Q:n Niskaveto ja viimeiset hitaat. Teatterin saralla Reinikka on näytellyt myös mm. Vaasan kaupunginteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa sekä vapaissa teatteriryhmissä, mm. Teatteri Siperiassa Tampereella ja Angels in America -ryhmässä samannimisessä näytelmässä Helsingissä (2010).

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla nähdään festivaaliensi-iltana Reinikan ja Dave Bergin draamaelokuva Onnesta (2014).

 

IMDb
ELONET