Dave Berg

Dave Berg
Dave Berg on Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Hänen teoksiaan on nähty elokuvafestivaaleilla, yksityis- ja yhteisnäyttelyissä kuten viimeisimpinä (2014) Nordisk Panorama, Mäntän Kuvataideviikot, Galleria Kluuvi, European Media Art Festival, Weiterstadt Filmfest ja Galleria Forum Box. Bergin teosten toteutustavat vaihtelevat pitkistä näytelmäelokuvista virtuaalitodellisuusanimaatioihin.

 

Berg on ohjannut ja käsikirjoittanut pitkän näytelmäelokuvan Nöyryydestä (2012). Pitkät näytelmäelokuvat Ovia ja lukkoja (2011) ja Onnesta (2014) Berg on ohjannut ja käsikirjoittanut yhdessä Elina Reinikan kanssa.

 

Bergiä voi kutsua todelliseksi auteur-elokuvantekijäksi, sillä ohjauksen ja käsikirjoituksen lisäksi hän on myös usein kuvannut, leikannut, äänisuunnitellut, animoinut ja säveltänyt elokuvansa.

 

Uuden ja unohdetun elokuvan festivaalilla nähdään festivaaliensi-iltana Bergin ja Elina Reinikan draamaelokuva Onnesta (2014) sekä Bergin 3D-elokuvat No Names Beyond This Point (2014) ja Barbieworld Experience Part I – Overture (2014).

 

Berg on myös kuvannut festivaalilla nähtävän Joonas Rannan lyhytelokuvan Oi, vielä jää (2014) ja toteuttanut Rannan ohjaaman musiikkilyhytelokuvan Edgarin laulu (2014) visuaaliset tehosteet.

 

IMDb
ELONET